Program

Tema studentskog projekta Ritma kulturizma ove godine je „Fuzija kreativnosti“. Puno je noviteta uz koje organizatori – studenti prve godine diplomskih studija Odjela za turizam i komunikacijske znanosti – dodatno oživljavaju dosadašnji program, a sve s ciljem da “Ritam kulturizma” iza sebe ostavi pamtljiv trag, počevši od obnavljanja zapuštenih lokacija u samom Kampusu koje sada zjape neiskorištene.

13001087_943033622482050_9157837018803407900_n

Zato će se otvorenje “Ritma kulturizma” dogoditi na pozornici Novog kampusa oslikanoj  posebno za ovu priliku, a autori su grafiterski dvojac Miroslav Petković i Boris Bare iz Zagreba. Na njoj će se ujedno i odvijati “Flair & Fire Show” Udruge barmena „Beli“ iz Šibenika, koji će u sklopu projekta organizirati i radionicu koktela za sve zainteresirane.

Ovaj studentski projekt će spojiti čak 20 odjela zadarskog Sveučilišta u jedinstveni program. Tako će svaki od 20 odjela imati svoje izlaganje na temu povezanosti s turizmom, čime je “Ritam kulturizma” još jednom iskoračio iz okvira sličnih studentskih projekata.

Studenti ove godine nisu zaboravili ni na Tradicionalnu večer klapa u sv. Donatu gdje će se, 21. travnja, među brojnim izvođačima naći i klapa Intrade, a čiji će cjelokupni prihod od prodaje karata ići u humanitarne svrhe Centru za rehabilitaciju Sv.Filip i Jakov.

Zahvaljujući suradnji s učenicima Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar i plesnom udrugom u pokretu „In Flux“, u Kazalištu lutaka 22. travnja premijerno će se izvesti predstava „Romeo i Julija. U školi.“ gdje će posjetitelji imati priliku vidjeti drugačiju interpretaciju jednog od najpoznatijih Shakespearovih djela.

Kako bi se obogatila turistička ponuda Grada Zadra i izvan špice sezone, organizirana su dva sajma koja će zadovoljiti ukuse svih generacija. Prvi od njih – OPG sajam održat će se na Trgu Petra Zoranića 23. travnja i obuhvatit će zadarske proizvođače vina, pčelarskih proizvoda te voća i povrća. U isto vrijeme na Forumu će se odvijati Sajam hrvatskih dizajnera na kojemu će se predstaviti mlade nade modne scene sa svojim unikatnim rukotvorinama.

Organizatori “Kulturizma” ni ove godine nisu zanemarili sportski karakter samog projekta pa će se vječno „rivalstvo“ između studenata i profesora Starog i Novog kampusa riješiti 23. travnja u dvorani Jazine, a kako drukčije u Zadru nego – košarkaškom utakmicom.