Fotogalerija: Deseti rođendan Ritma kulturizma i akademski dio

Završnica Ritma kulturizma odigrala se u petak, 17. svibnja u okviru okruglog stola uz prisutnost voditelja prijašnjih projekata.

Potaknuti pitanjem što nas je naučio Ritam kulturizma osvrnuli su se na same početke projekta i činjenicu da je nastao kako bi osvijestili studente koji su sumnjali u važnost odjela, te kako bi promijenili negativnu sliku koju su ostali imali prema Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti. Također su ispričali dogodovštine iza organizacije projekta, probleme s kojima su se susretali, te su naglasili koliko im je Ritam pomogao u nastavku profesionalne sfere života. S obzirom da se na fakultetu uglavnom uči uz knjigu ili skriptu, ovaj projekt im je ostvario želju učenja iz prakse i stimulirao stvarni život organizacije i timskog rada uz dodatnu sigurnost koju su imali zbog podrške profesora. Na kraju su naglasili kako je svima projekt donio jedno veliko zajedništvo i zbližio ih sa kolegama i profesorima i kako se nadaju da će se i buduće generacije uključiti u stvaranje novih projekata kako bi doprinijeli lokalnoj zajednici.

Projekt Ritam kulturizma deseti rođendan je proslavio s dvije torte čije svjećice su ugasili svi voditelji prijašnjih projekata i ovogodišnji voditelji.

Priču o fotografiji i svom putu prema njoj ispričao nam je zadarski fotograf Toni Opačić, a posljednje predavanje akademskog programa održali su pripadnici OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovečki.

Ravnatelj škole Zdenko Kobeščak ispričao je posjetiteljima zanimljivu priču o zajedništvu i razvoju njihove osnovne škole kroz slušanje i povratne informacije onoga što učenik želi i treba. Na taj način razvili su preko 17 izvan nastavnih aktivnosti, uredili vrtove škole, ponovno uveli domaćinstvo u škole, zainteresirali učenike, te stvorili pozitivno radno okruženje na način da su stvorili nešto za svakoga. Ova osnovna škola može se pohvaliti s prvom učionicom za igrifikaciju u Hrvatskoj, učionici u oblaku i s još mnoštvom toga, te se sa sigurnošću može reći kako i ostali mogu ponešto naučiti iz primjera OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovečki.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript