A SADA MALO O NAŠIM PREDAVAČIMA

RADIONICA TRADICIJSKOG IŠKOG LONČARSTVA

HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja, dobrovoljna je i neprofitna humanitarna služba javnog karaktera. Specijalizirana je za spašavanje u planinama, stijenama, speleološkim objektima i drugim nepristupačnim mjestima kada pri spašavanju treba primjeniti posebno stručno znanje i upotijebiti opremu za spašavanje u planinama. Hrvatska gorska služba spašavanja služba javnog karaktera koja pomaže svim građanima-članica je međunarodne udruge gorkih spasilačkih službi IKAR-CISA

AHIMSA

Udruga mladih Ahimsa je novoosnovana udruga mladih aktivista iz Zadra. Zamislili smo nas rad kroz razne radionice, organiziranje događaja, volontiranje i puno zabave.Također,ako imate bilo kakvu ideju za predavanje, event,radionicu, projekciju Vama dragog filma,a ne znate se kome obratiti

CRVENI KRIŽ

Gradsko društvo crvenog križa Zadar je najstarija udurga Crvenog križa osnovana na tlu Republike Hrvatske. Svojim djelovanjem seže još od 1878.godine. GDCK Zadar djeluje na području Zadra, grada Nina te općina: Galovac,Bibinje,Kali,Kukljica, Novigrad,Poličnik,Posedarje,Preko,Privlaka,Sali,Starigrad,Sukošan,Ražanac,Škabrnja,Vir,Vrsi Zemunik.

CRO HOBICE

Grupa je kreirana iz podrške prerano rođenim bebama koje su u inkubatorima. Hobotnice tj krakovi imitiraju pupčanu vrpcu te se bebice osjećaju sigurnije.Projekt je humanitarnog karaktera te je odobren od Ministarstva Zdravstva. Trenutno 24 bolnice u Hrvatskoj imaju Hobice.

MARIJINI OBROCI

Marijini obroci naziv je dobrotvorne organizacije, koja se prethodno zvala „Scottish International Relief““. Cilj organizacije je osigurati prehranu u školama u nekim od najsiromašnijih država svijeta.U tim državama, djeca i mladi zbog siromaštva i gladi ne pohađaju škole ,a Marijini obroci pomaže im kako bi se mogli prehraniti i školovati.

CARITAS ZADARSKE NADBISKUPIJE

Njeguje partnerski odnos i suradnju s državnim i lokalnim institucijama te civilnim i crkvenim pomažućim organizacijama, čime nastoji poboljšati različite oblike pružanja materijalne i psihosocijalne pomoći.

LUZOR

Promicanje, unapređivanje te očuvanje kulturnih obilježja, nošnji i običaja preških žena, te zalaganje za ekološko očuvanje mjesta Preka-organiziranje savjetovanja, predavanja i tribina o problemima žena za članice, te druženje članica- poticanje mladih da se bave raznim znanjima i aktivnostima

LONČARSTVO

Na otoku Ižu. glina je od pamtivijeka bila dostupan materijal od kojeg su se izrađivale tradicionalne keramičke posude.Lončarenje je u to doba imalo i veću ulogu od samog umijeća izrade posuda. Naime, to je bilo sredstvo za razmjenu dobara. Radionicom ćemo pojasniti kako se glina dobivala, te sam proces izrade i obrade posude na ručnom rotirajućem lončarskom kolu.