Fotogalerija: Dobre vibracije obilježile sportski dio Ritma kulturizma

Kao i svake, i ove je godine Ritam kulturizma imao bogat sportski program. Kako i doliči događanju koje se održalo pod motom „Čovječe igraj se kulturnom baštinom“ naglasak je bio na igrama koje su ukorijenjene u samu srž dalmatinskog bića, proizašle one iz bogate kulturne tradicije najjužnije hrvatske regije ili bile naslijeđene iz sretnih dana djetinjstva. Tako smo u četvrtak 26. travnja, drugoga dana devetog izdanja tradicionalne kulturno-turističke manifestacije koju organiziraju studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadra, svjedočili natjecanjima u briškuli i trišeti, laštiku, povlačenju konopa i graničaru.

A kakva bi to bila sportska manifestacija organizirana u Zadru kada u njoj ne bi bilo – košarke. U gradu koji se diči da je „stvorija košarku“ vrhunac večeri je zasigurno bio obračun studenata i profesora pod obručima. Premda se očekivalo da će mlađi i poletniji momci lagano pobijediti, na kraju je presudilo iskustvo profesora koji su na terenu školovali studente gotovo jednako kao u predavaonici.

Profesori Sveučilišta u Zadra poveli su s nevjerojatnih 20-0, da bi se studenti nakratko konsolidirali i pretkraj prvog poluvremena prišli na ugodniji minus. Koliko im je stalo do pobjede pokazali su tijekom odmora kada su spačkom sa semaforom pokušali prepoloviti zaostatak, no ni to im varanje nije pomoglo da dođu do pobijede.

U prvom je planu bila zabava, promoviranje zdravog života i širenje uspomena na dane bezbrižnog djetinjstva koji su oblikovali navike radišnih studentica i studenata Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru koji su s vrijednim nagradama za prva mjesta otišli doma.

Sav je prihod od kotizacija išao za potrebe zadarskog ogranka Lige protiv raka, a vrijedi istaknuti da je za najkorisnijeg igrača „Sukoba titana“ proglašen profesor Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru dr. sc. Tomislav Klarin koji je još jednom dokazao da u košarci ne igra visina, već – srce!

Sve o našem projektu možete pronaći i na: FACEBOOK STRANICI, INSTAGRAMU i YOUTUBE KANALU.