Staljin dolazi u Zadar!

Jasno, nije ovo povratak u crne dane otprije 75 godina kada je Zadar bio zahvaćen najvećim vojnim sukobom u ljudskoj povijesti koji ga je ostavio razorenog gotovo do temelja i koji je zauvijek promijenio kulturnu i političku scenu grada, već je dio ovogodišnjeg – Ritma kulturizma.

Već tradicionalno kino pod zvijezdama koje će se održati u petak 27. travnja, s početkom u 19:30 sati prikazivat će film škotskog režisera Armanda IannuccijaSmrt Staljina. Crnohumorna komedija s elementima političke drame bavi se danima nakon smrti sovjetskog diktatora u kojima se njegovi ministri i donedavni sljedbenici međusobno natječu za moć. Dok jedni žele liberalizaciju i destaljinizaciju, drugi imaju puno mračnije motive A svima im je zajednička jedna stvar – očajnički žele preživjeti!

Glumačku postavu predvode proslavljeni Steve Buscemi, Jason Isaacs i lijepa Olga Kurilenko, a film je nedavno dobio dobru reklamu kada ga je rusko Ministarstvo kulture – zabranilo radi „širenja uvredljive propagande i ismijavanja sovjetske prošlosti“.

Spoj politike i crnog humora na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru. Pod otvorenim nebom, uz kokice i pivo. Doživite Ritam kulturizma!

Sve o našem projektu možete pronaći i na: FACEBOOK STRANICI, INSTAGRAMU i YOUTUBE KANALU.kino