Bog je stvorija čovika, a Zadar – Ritam kulturizma

Homo sapiens. Homo faber. Homo ludens. Čovjek je stvorenje koje se može definirati pomoću brojnih riječi i kovanica, ali malo koja tako koncizno definira ljudsko biće kao potonja – homo ludens. Čovjek koji se igra.

Igra je ukorijenjena u samu osnovu čovjeka, u samu njegovu srž. U samu baštinu. Stoga će i ovogodišnje izdanje Ritma kulturizma, već tradicionalno, imati i sportsku komponentu.

U četvrtak, 26. travnja od 16 do 20 sati na ŠRC-u Franko Lisica održat će se sportski dio programa Ritma kulturizma pod motom: „Čovječe, igraj se kulturnom baštinom!“. Sama referenca na jednu od svima omiljenijih igara koje smo igrali kao klinci daje naslutiti da će se program bazirati na najdražim igrama iz djetinjstva. Bit će tu potezanja konopa, graničara, cure, ali i dečki, će preskakati laštik, a kakva bi to bila kulturna baština ako ne bacimo koju na buće ili karte?!

Naravno, pošto cijeli projekt organiziraju studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru jedna je igra neizostavna – košarka.

Svi već odavno znaju da je „Bog stvorija čovika, a Zadar košarku“, a da ta krilatica ne može biti istinitija uvjerit ćete se drugog dana Ritma kulturizma kada ćete moći prisustvovati ‘Sukobu titana’ u kojemu će snage odmjeriti profesori i studenti.

Profesor Kulenović vam nije dao dobru ocjenu iako ste na usmenom analizirali materiju uvjerljivije nego izbornik Dena poeziju u starom video-klipu Gitka? Profesor Klarin vam nije dao potpis iako ste se namučili da krivotvorite liječničku ispričnicu? Sada imate priliku sve naplatiti – s kamatama!

Prijave za sudjelovanje vršit će se na licu mjesta, u četvrtak 26. travnja od 16 sati. Uz puno zabave i nektar bogova, očekuje vas i tombola s bogatim nagradama.

Cijeli programa možete vidjeti na poveznici.

Ne propustite se prijaviti i poigrati s kulturnom baštinom.

31252897_1085080838298846_8240040653120077824_n