U ritmu pjesme i plesa za Ritam kulturizma

Osim klapa koje smo već najavili, kulturnu baštinu kroz pjesmu i ples, 25.travnja u HNK Zadar  približit će nam i kulturno umjetnička društva. Na taj će način uveličati već tradicionalnu kulturnu manifestaciju u organizaciji studenata diplomskog studija Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Na Ritmu kulturizma u ritmu pjesme i plesa predstavit će nam se i KUD Sv. Donat.

Ovo kulturno-umjetničko društvo osnovano je 2013. godine, a iako relativno mlado svojim su se radom već pokazali. Zahvaljujući entuzijazmu i ljubavi prema bogatoj etno- muzikološkoj baštini koju Zadar i njegovo zaleđe imaju rezultati nisu izostali.

Uz njih će svečanost koja i ove godine ima humanitarni karakter, naime sav će prikupljeni novac ići zadarskom ogranku Lige protiv raka, uveličati i KUD Kveštura iz Dikla. Vrijednim radom i zalaganjem članovi ovog društva čuvanju i potiču folklorne i etnografske vrijednosti.  Već su se nebrojeno puta pokazalu na priredbama, karnevalima i drugim manifestacijama, a i ovaj put će za sve posjetitelje odjenuti svoje nošnje  i pokazati nam kako je to nekada bilo.

Očuvanje tradicije glavna je zadaća i kulturno-umjetničkog društva Vrana. Njihovi nastupi baziranu su na običajima, pjesmama i plesovima njihovog kraja. A dobra plesačka tehnika i izražajno pjevanje svojstva su ovog ansambla.