Nagrađivane klape na otvorenju Ritma kulturizma

Nakon što smo najavili headlinera ovogodišnjeg otvaranja Ritma kulturizma, klapu Intrade, vrijeme je da otkrijemo i ostatak klapske postave koja će 25. travnja nastupiti u zadarskom HNK-u i uveličati već tradicionalnu kulturnu manifestaciju u organizaciji studenata diplomskih studija Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Iz jednog od bisera turističke ponude Zadarske županije, Kožina, dolazi nam klapa Idro. Osnovana 2013. godine ova je mlada vokalna skupina u relativno kratkoj karijeri već nastupila na brojnim festivalima te se uvukla u dušu mnogim Zadranima i postala dio kulturne baštine 3000 godina starog grada.

Uz sudjelovanje na tradicionalnoj smotri klapa u crkvi Sv. Frane, vrhunac dosadašnje karijere mladih Kožinjana zasigurno će biti nastup na LII. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Sjevernodalmatinski će slavuji zagrijavanje za nastup na „Večeri klapa debitanata“ koja će se 8. lipnja održati na Bolu imati na otvaranju ovogodišnjeg, devetog po redu, izdanja Ritma kulturizma.

Uz njih će svečanost koja i ove godine ima humanitarni karakter, naime sav će prikupljeni novac ići zadarskom ogranku Lige protiv raka, uveličati i ženska klapa Kandelora osnovana 2008. godine u Zemuniku Donjem. Još jedni sudionici, ili bolje rečeno sudionice, omiškog festivala diče se prvom nagradom stručnog ocjenjivačkog suda na natjecanju ženskih vokalnih skupina Žene za žene u Ivanić gradu koju su osvajale čak tri puta – 2014., 2015. i 2018. godine.

Moslavci kažu da su ih Zemuničanke zarazile klapskom pjesmom. Ne propustite da zaraze i vas. Dođite na svečano otvorenje Ritma kulturizma, u srijedu 25. travnja u 19 sati, i doživite kulturnu baštinu!