Zrači dobrotu: Snimanje zajedničke fotografije iz zraka

Ritam kulturizma i ove godine “Zrači dobrotu”!

U okviru humanitarnog dijela projekta u ponedjeljak, 16. travnja, u 12:00 sati na parkiralištu Novog kampusa Sveučilišta u Zadru snimit će se zajednička fotografija iz zraka. Na snimanje fotografije pozvani su svi kako bi formirali što veći znak Lige protiv raka Zadar i na ovaj način simbolično obilježili naziv humanitarnog dijela projekta uoči početka samog programa ovogodišnjeg Ritma kulturizma.

Sva novčana sredstva koja prikupimo tijekom tri dana trajanja programa, od 25. do 27. travnja, donirat ćemo Ligi protiv raka Zadar za kupnju linearnog akceleratora, aparata za zračenje onkoloških bolesnika Opće bolnice Zadar.

Linearni akcelerator je neophodan za objedinjavanje svih faza liječenja onkoloških Zadarske županije, kako ne bi bili izloženi troškovima odlaska na zračenje u Split, Rijeku i Zagreb. Putovanja na liječenje u druge gradove iscrpljuju bolesnika, ali i cijelu njegovu obitelj kao dodatni financijski izdatak i organizacijski problem.

“Onkološki pacijenti, umorni od stalnog putovanja, me često pitaju kada će zračenje biti moguće u zadarskoj bolnici. Cijena aparata je 2 milijuna eura, no ja vjerujem da ćemo, uz ovakvu podršku, akciju nabave realizirati za maksimalno dvije godine. Mi u Ligi nemamo riječi kojima bi se dovoljno zahvalili organizatorima Ritma Kulturizma što su i ove godine prepoznali naš cilj. Tu je riječ i o studentima koji su u Zadar došli iz drugih krajeva Hrvatske, a prepoznali su potrebe ovog grada. To je dokaz velikog srca.”, poručio je Vladislav Tomčuk, tajnik Lige protiv raka Zadar.

Novac za humanitarnu akciju “Zrači dobrotu” bit će moguće donirati na svim događanjima Ritma kulturizma 2018., od 25. do 27. travnja, kao i uplatom na namjenski žiro račun kojeg su otvorili Opća bolnica Zadar i Liga protiv raka Zadar:

Hrvatska poštanska banka

IBAN: HR89 23900011 500102784.

SWIFT Code (Za uplate iz inozemstva): HPBZHR2X