Klapa Intrade ponovno na Ritmu kulturizma!

S obzirom na moto ovogodišnjeg izdanja Ritma kulturizma – „Doživi kulturnu baštinu“ teško je zamisliti bolje otvorenje devetog izdanja tradicionalne studentske manifestacije od nastupa klape. I to ne bilo koje, već jedne od najpoznatijih hrvatskih klapa osnovane davne 1985. godine u Zadru – klape Intrade. Kao što vam je, vjerujemo, znano klapsko je pjevanje krajem 2012. godine zaštićeno i od strane UNESCO-a kao nematerijalna kulturna baština, a svoje korijene u današnjem obliku vuče iz sredine 19. stoljeća.

Uglavnom se izvodi u formi troglasja i četveroglasja, a tekstovi su najčešće ljubavne tematike sa snažnom simbolikom proizašlom iz mediteranskog krajobraza. A kakvi bi i bili s obzirom na ljepotu Dalmacije, da parafraziramo izjavu pjevača klape Intrade Tomislava Bralića iz jednog davnog intervjua.

Upravo će jedna od najpopularnijih hrvatskih klapa, predvođena dubokim bibinjskim baritonom, i ove godine sudjelovati na Ritmu kulturizma. U zgusnutom su rasporedu pronašli vremena da upotpune kulturno-turističku ponudu Zadra i još jednom pokažu svoju ljubav prema gradu kojega su toliko puta opjevali.

Klapa Intrade predvodit će bogatu postavu koja će nastupiti na svečanom otvaranju Ritma, u srijedu 25. travnja u 19 sati, u dvorani HNK-a u Zadru. Ritam kulturizma i ove godine ima humanitarnu notu te će sav prihod ići zadarskom ogranku Lige protiv raka. Dođite u HNK i ne propustite – doživjeti kulturnu baštinu!