O projektu Ritam kulturizma

Ritam kulturizma teče dalje. Studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i ove godine, već devete zaredom, organiziraju kulturno-turističku manifestaciju koja je već odavno nadišla granice grada i županije, a ovaj će put glavna tema biti vezana za kulturnu baštinu, pošto je Europska unija 2018. godinu proglasila „Europskom godinom kulturne baštine“.

Glavna misao vodilja projekta koji se odvija već gotovo puno desetljeće je pružiti studentima Odjela za turizam i komunikacijske znanosti prijeko potrebno iskustvo u organizaciji kulturnih i turističkih događanja kojim bi nadopunili stečeno teorijsko znanje, kao i poboljšali kulturnu ponudu grada Zadra u predsezoni pošto je projekt namijenjen ne samo studentima i građanima Donatovog grada i Zadarske županije, već i svim zainteresiranim posjetiteljima i turistima, što će ove godine biti posebno naglašeno s obzirom na bogatu baštinu Zadra kao političkog i povijesnog središta Dalmacije.

Unutar ovogodišnje teme naziva „Doživi kulturnu baštinu“ u tri dana trajanja projekta, od 25. do 27. travnja, bit će obuhvaćeno mnoštvo kulturno-turističkih događanja koja će započeti svečanim otvaranjem u dvorani HNK u Zadru na kojemu će nastupiti brojne klape i kulturno-umjetnička društva, a među ostalim uključivat će i prezentaciju studentskih radova i gostujuća predavanja na temu kulturne baštine, edukativne radionice, sportski dio, kino na otvorenom, a tu je, kao i svake godine, neizostavna humanitarna dimenzija.

Ritam kulturizma je već godinama prepoznat i izvan granica samog matičnog odjela i Sveučilišta u Zadru, te je prije pet godina dobio nagradu kao najbolji studentski projekt na razini države u akademskoj godini 2012./2013.

Za provedbu projekta ove će godine, kao i prošle, biti zaduženi studenti prve godine diplomskih studija Odjela za turizam i komunikacijske znanosti.

Sve o našem projektu možete pronaći i na: FACEBOOK STRANICI , INSTAGRAMU i YOUTUBE KANALU.