Večer klapa u Donatu

“Ritam kulturizma” i ove godine je donio nezaboravno iskustvo klapske pjesme u jedinstvenom prostoru Donata. Na koncertu, održanom u četvrtak, 21. travnja, u 19 sati, sudjelovalo je deset klapa, a sav prihod od ulaznica izdvojen je za dobrotvorne svrhe.

Ove godine sredstva se doniraju Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, te su kupnjom ulaznica, po cijeni od 30 kuna, posjetitelji izravno pomogli ovoj ustanovi.

Želimo se zahvaliti svim klapama, posjetiteljima i ostalim sudionicima što su odvojili svoje vrijeme za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Nadamo se da će Vaša srca ostati uvijek otvorena za njih!

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Riječ je o tradicionalnom dijelu programa “Ritma kulturizma”, koji je redovito izuzetno dobro posjećen. Jako nam je drago što se klape uvijek rado odazovu našem pozivu za sudjelovanjem.

Sve novosti vezane uz večer klapa pogledajte ovdje.

Predstavljamo Vam klape koje su obogatile sadržaj ovogodišnjeg Ritma kulturizma:

  • KLAPA NIKO

Još jedni slavuji dolaze nam u sastavu Klape Niko. Riječ je o klapi koja je nastala sasvim slučajno, iz vlastite zabave nekolicine prijatelja koji su htjeli oformiti dalmatinsku klapu za potrebe restorana Niko. Međutim, nisu ni slutili da će zahvaljujući  svom hobiju dospjeti na top liste i biti traženi ne samo u Hrvatskoj već i u inozemstvu.

  • KLAPA INTRADE

Ono što krasi jednu od najpopularnijih klapa u Hrvatskoj su prije svega jednostavnost i skromnost, a svoj rad i svoje uspjehe duguju obožavateljima kojih svakako ne nedostaje. Njihova  glazbena postignuća su uvelike prepoznata, ali nećemo ih previše hvaliti. Pustimo da svojim prisustvom pokažu zašto ih toliko volimo.

  • DJEČJA KLAPA BERSICE

Dječja klapa Bersice nastala je od 12 članica zbora Bersići iz Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar. Svoje prve nastupe započeli su  u sklopu glazbenih produkcija Glazbene škole i na smotri dječjih klapa u Zadru. Daljnje uspješne nastupe nastavili su nizati diljem hrvatske obale. Na naš poziv su se rado odazvali, a sigurni smo da ćete uživati tijekom izvođenja naše najmlađe klape.

  • KLAPA KANDELORA

Klapa Kandelora je prva ženska ravnokotarska klapa koja od svog osnutka pa do danas daje sve od sebe kako bi s ljubavlju, na što bolji način, promovirala izvorno klapsko pjevanje te tako postala malim djelom prebogate hrvatske kulturne baštine. Klapa sudjeluje po brojnim smotrama i humanitarnim koncertima.

  • KLAPA KALELARGA

Pod svjetlima pozornice pojavili su se tek prije par godina, ali to im nije predstavljalo prepreku da u tako kratkom vremenu osvoje srca slušatelja i ostvare zapažene uspjehe. Svoj rad od početka temelje na očuvanju izvorne dalmatinske klapske pjesme, a mi im želimo sreću da i dalje nižu svoje glazbene rezultate.

  • KLAPA LUNA

Još jedna ženska klapa dolazi nam iz Kožina. Ono što ih je spojilo je prije svega ljubav prema dalmatinskoj pjesmi i prema njihovom rodnom  mjestu. Jedinstvenom emocijom nastoje prenijeti ljepotu i srž dalmatinskog klapskog pjevanja. Entuzijazam, prijateljstvo  i upornost su ih isprofilirali u sastav prepoznatljivog glazbenog identiteta.  Klapa Luna svakako rado sudjeluje na brojnim smotrama, festivalima i koncertima humanitarnog i domoljubnog karaktera.

  • KLAPA ŠTUDIJA

Veliki potencijal i entuzijazam pokazat će nam i studentska klapa Študija. Svoje prve nastupe započeli su na promocijama prvostupnika, ali i na humanitarnim koncertima. Ova mješovita studentska klapa Sveučilišta u Zadru izvodi svoj repertoar isključivo a cappella i trudi se ostati vjerna tradicionalnoj klapskoj pjesmi.

  •  KLAPA PODVORJE

Predstavljamo Vam klapu koja nam dolazi ravno iz Kaštel Sućurca, a riječ je o klapi Podvorje koja je osnovana 2009. godine. Klapske večeri će obogatiti svojim repertoarom izvornih klapskih napjeva, skladanih klapskih pjesama te isto tako i cappela obrada. Nagrađena mnogobrojnim osvojenim nagradama u Hrvatskoj te izvan granica Lijepe naše, klapa Podvorje će svakako na sebi svojstven način uljepšati Večer svima prisutnima.

  • KLAPA KOLAJNA

Klapa Kolajna djeluje već 15-ak godina u okviru Kulturno-umjetničkog društva Kolajna. Aktivno sudjeluje u događanjima u području klapskog pjevanja te na taj način doprinosi promoviranju tradicijske nematerijalne kulturne baštine Zadra i Zadarske županije. Ono čime se klapa Kolajna može pohvaliti jest sudjelovanje na nastupima humanitarnog karaktera.

  • KLAPA LIBAR

Predanim i ozbiljnim dugogodišnjim radom privlačka ženska klapa Libar postala je svojevrsni privlački brend. U okviru svog bogatog glazbenog izričaja mlade i darovite pučke pjevačice u prvom redu njeguju i promiču izvorne privlačke pučke napjeve, premda im također nisu nepoznate i druge dalmatinske pjesme, hrvatske duhovne skladbe te  obrade mnogobrojnih popularnih skladbi,a svom uspjehu je uvelike doprinio i njihov voditelj i učitelj, odnosno poznati zadarski glazbenik prof. Petar Čančar.