O projektu

Sedmi put zaredom, od 20. do 23. travnja 2016., organiziran je „Ritam kulturizma 2016.“, za čiju su realizaciju zaslužni studenti prve godine diplomskih studija te profesori s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Projekt ima dugogodišnju tradiciju te je nekoliko puta proglašen najboljim studentskim projektom Sveučilišta u Zadru, što govori o kvaliteti i trudu koji se iz godine u godinu ulaže u njegovu organizaciju. Cilj projekta je obogaćivanje Grada Zadra novim segmentom turističke ponude koji će obuhvatiti edukativne, umjetničke, tradicionalne, zabavne i sportske potencijale Grada Zadra kao primamljive turističke destinacije.

Program ovogodišnjeg „Ritma kulturizma“ ponudio je širok spektar aktivnosti koje mogu privući posjetitelje različitih dobnih skupina. Primjerice, kroz street art studenti su prikazali likovnu umjetnost, ali na moderniji način. Održavanjem tradicionalne večeri klapa u Sv. Donatu i sajmova na Trgu Petra Zoranića i Forumu, turistima je pružen prikaz autentične kulture zadarskog područja. U edukativnom dijelu organizirano je 20 predavanja sa 20 različitih sveučilišnih odjela te Case Study Competition na temu „Raw Food Cruise“. Posebnost ovogodišnjeg „Ritma kulturizma“ je bila i premijera plesne predstave „Romeo i Julija. U školi.“. Svoju sportsku stranu studenti su pokazali na „zadarski način“, tj. organizacijom košarkaške utakmice između Novog i Starog kampusa Sveučilišta u kojoj su sudjelovali profesori i studenti brojnih odjela.

Projektu su svojim sudjelovanjem pridonijeli profesori, studenti ostalih odjela Sveučilišta u Zadru, učenici Glazbene škole Blagoje Berse u Zadru, poznati likovni umjetnici iz Zagreba Miro Modul Petković i Boris Bare (Pimp my pump), plesna udruga In Flux, Udruga koktel majstora “BELI” iz Šibenika, proizvođači autentičnih zadarskih proizvoda te mladi poduzetnici i dizajneri iz cijele Hrvatske.

Kako ne bi sve ostalo samo na radu i redu, imali smo i studentski party koji je nagrada za uložen napor i vrijeme.

Raspored događanja potražite ovdje.

 

sv filip jakov
Sredstva od prodaje ulaznica za Večer klapa u Donatu doniran je Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s