Shiv Shav

Na sajmu hrvatskih dizajnera u sklopu Ritma kulturizma 2016., u subotu 23. travnja od 9 do 15 sati naći ćete i Shiv Shav.

Evo što oni kažu o sebi:

Shiv Shav

Shiv Shav nije samo kolekcija organske odjeće za bebe i djecu, već je puno više od toga – ljubav prema djeci, prirodi, umjetnosti… sažeta u male odjevne predmete s velikom ekološkom porukom i pozivom da se vratimo zdravijem načinu življenja.

Priča o ShivShavu na neki je način i priča o mojoj maloj obitelji, od koje je sve počelo. Moj je sin bio sklon kožnim osipima otkako se rodio. Odmah sam se odlučila na korištenje platnenih pelena, no druga robica iritirala je njegovu osjetljivu kožu. Tražeći rješenje za taj problem, upoznala sam prednosti organskog pamuka i odmah se zaljubila. Odlučila sam sama početi šivati odjeću od tog prirodnog i zdravog materijala. S prvim bodićima i hlačicama koje sam sašila za svog sina, nastala je ideja da pokrenem liniju organske robice koju bi nosila i druga djeca. Ova ideja za mene nije bila samo krojački izazov. Naime, kako se već 15 godina bavim raznim oblicima likovnog stvaralaštva, ovo je bila idealna prilika da robici dam svoj umjetnički pečat originalnim crtežima koje ću sama izraditi.

Od ideje do realizacije nije prošlo ni tren – organizirala sam ekipu i odmah smo nabavili organski pamuk te započeli proizvodnju. Uporedno s osmišljavanjem i izradom krojeva, počela sam kreirati crteže. Željela sam napraviti mali pomak od tipičnih dječjih simbola i uvijek prisutne podjele na spolove . Ideja je bila djeci i roditeljima približiti domaće autohtone biljke i životinje koje na prvi pogled asociraju na Istru, Gorski kotar, Dalmaciju… Tako su nastali motivi paške čipke, masline, lavande, goranskog mede, ježurke ježića, sovice… koji danas krase svu ShivShav odjeću.

Želimo da naši kupci znaju da kupuju hrvatski proizvod i da kupujući od nas pomažu lokalnu proizvodnju. Veliku pažnju pridajemo očuvanju našeg planeta, te smo uložili veliki napor da svaki segment naših proizvoda slijedi tu premisu – materijal, boje na bazi vode , kartonska višenamjenska ambalaža.

U ponudi imamo majice i bodiće dugih i kratkih rukava, kratko/duge hlačice, kapice, trake za kosu… Naši bodići i hlačice rastu s bebama, jer smo im produljili vijek trajanja dodatnim drukerima i prilagodljivim krojem, tako da roditelji ne moraju tako često investirati u bebinu odjeću.

Puni smo ideja, posvećeni svom poslu i kreativni te za proljeće pripremamo niz novih modela i iznenađenja.

Veseli nas da su prve reakcije odlične, i nadamo se da smo pronašli pravi put do svojih kupaca , bili oni roditelji koji žele najbolje za svoje male ljude, ili paki bake , tetke i prijatelji koji žele nešto posebno za uistinu najposebnije.